Bogen om huset på Munkevænget

3. okt 2023 | Ejendomshistorie, Lokalhistorie, Om vores hus

Når man vil skrive bogen om et hus, er man i virkeligheden nødt til at gøre sig umage med at prøve et forstå de mennesker, der i sin tid fik huset bygget, ligesom man lag for lag må prøve at forstå de forskellige tilføjelser og ombygninger, der er sket på huset igennem tiden.

For tiden skriver jeg på en bog om et hus på Munkevænget i Odense for Jesper Tastesen, der bor i huset og som også i sit daglige virke som direktør for TASFO Selskaberne beskæftiger sig med udvikling og vedligeholdelse af udlejningsejendomme – med fokus på høj kvalitet i såvel håndværk som materialevalg.

https://tasfo.dk/fundamentet

For at forstå det meget specielle hus, som Jesper bor i, må jeg vide noget om de mennesker, der valgte at bygge huset og som senere har foretaget ændringer på huset. Ligesom jeg også interesserer mig for hvilke arkitekter og håndværkere der har arbejdet sammen med familien om at få opført og indrettet huset og haven. Så selvom huset der er opført i 1916, kun er lidt mere end 100 år gammelt, har jeg været nødt til at søge noget længere tilbage i tiden og også langt væk fra Odense for at forstå, hvorfor familien valgte at bygge huset på Munkevænget, som de gjorde i 1916.

Heldigvis findes der et meget omfattende kildemateriale bevaret hos slægten, der tidligere har boet i huset og det giver mig en helt unik mulighed for at kunne forstå og forklare mange interessante detaljer ved huset – og for at skildre det liv husets beboere har levet.

Foto: Flemming Wedell, 2022