Odense Tour Guides

4. nov 2023 | Byvandringer, Industribyen Odense

Odense Tour Guides/Fyns Guideforening er et guidefælleskab, som samarbejder om at tilbyde guidede ture i Odense og på Fyn. Historiesnedkeriet er medlem af foreningen og tilbyder ligesom de andre guider forskellige ture. Mange af vores ture er vi fælles om at tilbyde. Historiesnedkeriet arbejder med at udvikle ture og og rundvisninger i industribyen Odense og tilbyder for tiden en rundvisning i Thomas B. Thriges fabrikskompleks. På den rundvisning kan man opleve det spændende industrikompleks, som Ejendomsselskabet Olav de Linde har renoveret. Og man får beretningen om Thomas B. Thrige og den omfattende industrivirksomhed, som han grundlagde i Odense 1894 og som med tiden voksede til det meget store fabrikskompleks (Thrige-firkanten).

Mine ture starter i Kaffeværket, som er en hyggelig kaffebar i Thriges Kraftcentral. I Kraftcentralen findes der også en meget stor dieselmotor, som blev anvendt til at levere kraft til værkstederne, fabrikkerne i området og til en stor del af Skibhuskvarteret. En gang om måneden bliver motoren startet af en gruppe frivillige ved Møntergården (Museum Odense). I kælderen holder Vinimportørfirmaet Wine-Direct til og de har som regel åbent fredage og lørdage.

Billedet er taget af fotograf Flemming Wedell i anledning af en rundvisning, som jeg gav mine guidekolleger i november 2023 og hvor de fleste af foreningens guider deltog.