Bogreception torsdag den 17. februar på Fynshoved

12. feb 2022 | Ejendomshistorie, Om vores hus

Historiesnedkeriet fejrede den første bogudgivelse med reception ved åbent hus hos Berit og Claus på Fynshoved Café & Gårdbutik.

Ole Jeppesen som har skrevet bogen, fortalte om hvordan han kom på ideen om at skrive en bog om huset på Langelinie 89 i Odense – og om dem der har boet i huset. Familien der fik bygget huset på Langelinie i 1954, havde et sommerhus på Fynshoved, som var bygget lige ved siden af forældres sommerhus. Begge sommerhuse findes stadig på Sømærkevej.

Familien Kjær kom meget i sommerhusene på Fynshoved og de var entusiastiske sejlsportsfolk, ligesom maleren Niels Hansen, som de var i familie med.

Tandlæge Povl Kjær som sammen med sin hustru fik bygget huset på Langelinie, der er tegnet af arkitekt Kai Börgen. Var inspireret af Niels Hansen til at male og overvejede i sin ungdom, at vælge malerkunst som sin levevej og han malede selv mange malerier. Sommerhuset som forældrene Erik og Paula Wiggers Kjær havde på Fynshoved, er til salg for tiden. Erik og Paula Wiggers Kjær havde overtaget deres sommerhus efter maleren Aage Trolle Blumensaadt, som boede i huset i 1920erne og i begyndelsen af 1930erne. Han var dengang den eneste som overvintrede på Fynshoved. Jeg havde medbragt et af hans tidlige malerier, som vistnok er et portræt af hans hustru, som godt kan kan være malet i sommerhuset og ham fortalte jeg også om, da jeg præsenterer bogen.

Da bogen var præsenteret var der tid til hyggelig samtale med hinanden – mange af gæsterne havde gode minder om huset at dele med hinanden: Der var ogsø tid til at hilse på forfatteren. Jeg fik solgt nogle eksemplarer af bogen og har foræret et til caféen, så man har mulighed for at kigge i bogen, hvis skal nyde sin kaffe eller the og kage der efter et besøg på Fynshoved.

Mange tak til Berit og Claus som holdt caféen åben til min bogreception. Rammerne var helt perfekte til det.