Om et hus på Langelinie i Odense

20. dec 2020 | Ejendomshistorie

Historiesnedkeriet hjælper med at indsamle og formidle historie og fortællinger om ejendomme og om de mennesker, som har boet og virket på stedet og i bygningerne. Alle steder har sin helt egen historie og som ejer eller bruger, er det noget helt særligt, når man kender spændende fortællinger om sit sted. Man kan få meget at vide, hvis man ved, hvilke kilder man skal opsøge. Hvor informationerne kan findes, afhænger af, hvor bygningerne er placeret, hvornår de er bygget og hvad formålet med dem var. Hvis man kan få kontakt til nogle af de mennesker, der tidligere har ejet, boet i eller anvendt bygningerne, vil der også ofte være mulighed for at få gode og brugbare informationer, der kan sammenstykkes og være med til at give en forståelse for stedet. Derfor foregår arbejdet i tæt dialog og samarbejde med ejendommens ejere.

Lige for tiden arbejder Historiesnedkeriet med en spændende arkitekttegnet villa i Odense fra 1954.Villaen har været i flere forskellige familiers eje og før den blev bygget, lå der et sommerhus på grunden, som også har vist sig, at rumme en meget interessant historie.

Selvom det foreløbig ikke er lykkedes, at komme i kontakt med alle dem der har ejet, brugt eller boet i huset, er der allerede indsamlet meget materiale. Der kan også være interessante detaljer og spørgsmål, som man måske aldrig finder svaret på. Hvorfor valgte bygherren og arkitekten på denne villa f.eks. at bruge koøjer som vinduer i to af husets rum. Hvordan fortællingerne formidles videre, afhænger helt af ejer/brugers ønsker og behov.