Historisk research

Historiesnedkeriet arbejder med udgangspunkt i systematisk og grundig søgning og indsamling af materiale, dels i publiceret materiale men også ved at inddrage materiale, som findes bevaret i forskellige arkiver.

Efterhånden kan mange originale kilder og billeder findes i digital form i forskellige databaser, men der er stadig meget materiale, som endnu ikke er digitaliseret. Dette materiale finder vi i Rigsarkivet, forskellige specialarkiver, lokalhistoriske arkiver eller andre steder.

Udgangspunktet for undersøgelserne vil ofte være, den viden vi allerede har, om f.eks. en virksomhed, bygninger, lokalområdet eller personer der har været tilknyttet. Afhængig af ønsker og behov forfølger Historiesnedkeriet de forskellige spor til fortiden.

Historiesnedkeriet hjælper med at komme i gang med historieresearch på egen i hånd. Det kan også være, at man støder på en håndskrift, der kan være svær at tyde, så kan Historiesnedkeriet også hjælpe med det.

Større opgaver, f.eks. erhvervs- eller bygningshistoriske oversigter eller redegørelser, kan fås på timeløn eller til en fast pris afhængig af opgavens karakter og omfang.

Historiesnedkeriet yder konsulentbistand, hvis du har brug for hjælp til selv at få skrevet/udgivet en bog eller produceret en film om et historisk emne, eller hvis du i forbindelse med egne historieprojekter søger oplysninger om noget, men er i tvivl om, hvor du kan finde de oplysninger, du søger efter.

Historiesnedkeriet kan også hjælpe med at tyde og forstå de historiske kilder.

Kontakt os

Kontakt Ole Jeppesen pr. mail oj@historiesnedkeriet.dk eller telefon 25728095 for at høre nærmere om mulighederne.