Studiekreds på studietur

3. apr 2022 | Historiecirkler, Lokalhistorie

I vores studiekreds arbejder vi stadig med de meget interessante relationer imellem slægten Benzon (Christiansdal) og slægten Demant. Det har tidligere ført os på studieture til Rudkøbing og Kauslunde. På vores studietur til Middelfart Lokalhistoriske Arkiv, søgte vi især oplysninger om Marie Demant, der var lærerinde ved Kauslunde Skole. Hun var meget optaget af folkemindesamling ligesom søsteren Emilie og indsamlede viden og genstande i lokalområdet. Hun fik bygget en sæterhytte i sine forældres have i Kauslunde, var med i Middelfart Museums bestyrelse og har doneret mange genstande til museet.

.

Marie Demant i sin sæterhytte ved spinderokken (Udsnit af foto i Middelfart Lokalhistoriske Arkiv)

Marie Demant ved ildstedet i sæterhytten (Udsnit af foto i Middelfart Lokalhistoriske Arkiv)

Postkort sendt til Marie Demant fra venner i Kaulunde, da hun var i Selde for at fejre jul og nytår i 1907 (Postkort i Middelfart Lokalhistoriske Arkiv).

Turen til Middelfart blev kombineret med en hyggelig frokost på Guldkronen. I maj måned går turen til Selde, hvor vi også vil besøge det lokalhistoriske arkiv i Sundsøre og den købmandsgård, som Marie og Emilies forældre havde i Selde. Samarbejdet med at udforske lokalhistorien i studiekredsen  er vældig inspirerende – og hyggeligt.